Glazbena škola u Novskoj

Switch to desktop Register Login

55. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa za regiju sjever u Glazbenoj školi u Novskoj

<

Od 5. do 7. ožujka 2017. Glazbena škola u Novskoj biti će domaćin Međužupanijskog natjecanja za sjevernu regiju Hrvatske u disciplini glasovir u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga.

Ovo glasovito natjecanje utemeljeno 1965. godine od strane Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, kroz dugu tradiciju njegovanja izvrsnosti postaje jedno od najvećih i najznačajnijih natjecanja u Hrvatskoj te kao takvo, zvučni katalog nadarenih mladih hrvatskih glazbenika. Natjecanje se održava u dvadesetak različitih disciplina od solista na glasoviru, gitari i ostalim instrumentima, preko komornih sastava i orkestara, sve do suvremenog plesa pa i teorijske discipline, solfeggia, u određenim dobnim kategorijama koje su utemeljene propozicijama.

Veliki događaj i izuzetna čast za školu biti će u nekoliko dana ugostiti više od stotinu učenika i studenata te isto toliko profesora glasovira. Natjecanje je otvoreno za javnost i svi su dobrodošli posjetiti ovaj jedinstven kulturni događaj za našu sredinu.
Učenici i studenti koji u svojim kategorijama osvoje dovoljan broj bodova za prvu nagradu, stječu pravo na sudjelovanje na

Državnom natjecanju koje će se održati u travnju ove godine u Zagrebu.

Svim natjecateljima želimo puno sreće!

Raspored natjecanja možete pogledati ovdje