Glazbena škola u Novskoj

Switch to desktop Register Login

Seminar iz pjevanja Nele Šarić

<

U petak, 09. studenog 2012. od 10,00 do 17,00 sati održat će se seminar iz pjevanja mag. Nele Šarić

Nela Šarić (Zadar, 1988.) sa šest godina zapjevala je prvi put na pozornici u sklopu školskog festivala pod nazivom „Benja-fest“. Iste godine upisuje klavir u Glazbenoj školi „Blagoje Bersa“ u Zadru u razredu prof. Gordane Bjelogrlić. 2000. godine pobjedila ja na dječjem festivalu „Mali fest“ s pjesmom Marija Padelina „Prva ljubav“, te je za istu pjesmu snimila spot za televiziju Z1. Tri puta bila je pobjednica „Benja-festa“. 

Iste godine nastupa i na Turbo Limachu s pjesmom „glazba je najljepši jezik na svijetu“. Nakon završene Osnovne škole klavira, upisuje solo pjevanje u razredu prof. Maria Petanija. Godinu bila je u klasi prof. Nede Martić, te zadnju godinu glazbene škole u razredu prof. Dubravke Krušelj- Jurković. Od drugog razreda srednje škole sedam godina pjeva u ženskoj klapi „Garofuli“ s kojom je tri puta nastupila na natjecanju klapa u Omišu, od toga su dva puta ušle u finale. Usto je sudjelovala u dramskom projektu glumačke skupine „Igrajmo se“ kao cabaret pjevačica u Pirandellovom djelu „Večeras se improvizira“ redateljice Matije Šango-Šimurina. Po završetku srednje škole 2006.godine upisuje pjevanje na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu u klasi profesorice Cynthie Hansell-Bakić.

Tri godine pjeva kao prateći vokal u skupini The Best te prateće vokale za razne pjesme skladatelja Tomislava Pehara, koji je i njoj osobno napisao tri pjesme. Na prvoj i trećoj godini studiranja sudjeluje na regionalnom natjecanju iz solopjevanja u Varaždinu i Sisku. Sudjeluje na seminaru prof. Hansell Bakić kao Bastienna u poznatoj Mozartovoj operi Bastien und Bastienne. 2010. s klapom Cesarice osvojila je dva Porina - za najbolju klapsku izvedbu i za najbolji album klapske glazbe. Unutar projekta promoviranja tog istog nosača zvuka, pjeva renesansnu glazbu Johna Downlanda s poznatim lutnjistom i gitaristom Edinom Karamazovim. Sudjeluje na brojnim humanitarnim koncertima u Zadru, te na koncertima u sklopu obilježavanja Dana grada Zadra.

U svibnju 2007. godine pjevala je u Berlinskoj katedrali, u svibnju 2008. godine u Mađarskoj u katedralama gradova Zirca i Szekesfehervara, s Mađarskim komornim orkestrom u Zadru u crkvi sv. Marije, 5. studenog 2008.godine na predstavljanju prvog romsko-hrvatskog rječnika u Matici hrvatskoj. Pjevala je u projektima raznih zborova; Kuraje (skladbu kompozitora Marka Ritoše), komorni zbor Akademije (De profundis), Cantoresi, operni zbor Muzičke akademije ('Ljubavni napitak’, 'Ivan Grozni'), vokalni ansambl Antiphonus... U ožujku 2009. godine izabrana je kao solistica Muzičke akademije sa Zagrebačkom filharmonijom za izvođenje Mozartove koncertne arije Ch’io mi scordi di te. Boravila je u Indiani u državi Pennsylvania od kolovoza do prosinca 2009. godine. Tamo surađuje s prof. pjevanja Mary Logan Hastings, te raznim dirigentima. U srpnju 2010. godine surađivala je sa svjetski poznatim dirigentom Riccardom Mutijem.

2010. godine snima i nosač zvuka skladatelja barokne glazbe 19. stoljeća Grada Zadra s dirigentom Edom Mičićem. U prosincu 2010. godine pjeva s Ivom Gamulinom Gianniem te poznatom američkom pjevačicom Gloriom Gaynor, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski kao solistica djela Johanna Sebastiana Bacha Jesus bleibet meine Freude. Pjeva u HNK Zadar uz pratnju limene glazbe na Božićnom koncertu, u voyeru HNK Zagreb za Zakladu Milke Trnine, te poznatom zagrebačkom slikaru Krešimiru Nikšiću na otvaranju izložbe tematike ‘Otoci’. Od proljeća 2010. godine pjeva u kvartetu duhovne i filmske glazbe Mystique. Sudjelovala je na seminarima poznatih svjetskih umjetnika: Annemarie Zeller, Larry Allan Smith, Benno Schollum, Mary Logan- Hastings, Helena Lazarska, Judith Kopecky, itd. Magistrirala je u ulozi Micaele u operi Carmen, u studenom 2011. godine.