Glazbena škola u Novskoj

Switch to desktop Register Login

Glazbena škola u Novskoj ponovno domaćin Hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa za disciplinu glasovir

<

Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga djeluje kao udruga od davne 1950. godine, a 1965. utemeljeno je natjecanje učenika i studenata glazbenih i plesnih škola radi otkrivanja, praćenja i usmjerivanja mladih nadarenih glazbenika i plesača u daljnjem školovanju.

Kupnjom novog glasovira marke Steinway & Sons 2016. godine za Koncertnu dvoranu Glazbene škole u Novskoj, otvorila se mogućnost da 2017. godine, po prvi put u povijesti, Škola postane domaćinom ovog glasovitog natjecanja u disciplini glasovir, a tu čast dobila je i ove godine. Natjecanje se održava svake godine, ali za svaku disciplinu bijenalno. Tako će se u ožujku 2019. godine održati natjecanje u discipinama solisti- glasovir, gitara, orgulje, tambure, pjevanje, orkesti, klasični balet i suvremeni ples, te solfeggio.
Od 4. do 6. ožujka 2019. Novska će ugostiti preko sto učenika glasovira i njihovih mentora na 57. Hrvatkom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa - regija sjever, koje će slušati i ocjenjivati peteročlana komisija sastavljena od eminentnih hrvatskih pijanista i pedagoga, akademskih i srednjoškolskih profesora. Sudionici će se natjecati u šest dobnih kategorija, a kandidati koji zadovolje sve zadane kriterije te osvoje dovoljan broj bodova i prvu nagradu izborit će pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju u travnju ove godine u Zagrebu.

Opširnije o natjecanju možete pronaći na ovoj poveznici.

Svim natjecateljima želimo puno uspjeha!