Glazbena škola u Novskoj

Switch to desktop Register Login

Glazba i učitelji - uz Međunarodni dan glazbe 1. listopada i Svjetski dan učitelja 5. listopada

Učenici srednje glazbene škole obilježili su za njih dva značajna dana - Međunarodni dan glazbe i Svjetski dan učitelja. Pod mentorstvom nastavnice Kristine Lučić Andrijanić istražili su tko su bili učitelji skladatelja čiju glazbu slušaju na nastavi te kako su njihovi omiljeni pjevači i grupe stekli glazbeno obrazovanje. Rezultate istraživanja oblikovali su u videoprezentaciju koju možete pogledati ovdje

Ažurirano Srijeda, 19 Listopad 2022 19:01

Hitovi: 391

Obavijest o početku nastave

Dragi učenici i roditelji!
Obavještavamo vas da u ponedjeljak, 5. rujna 2022., počinje nastava koja će se odvijati u dvije smjene.
Dogovor učenika i nastavnika za raspored sati individualne nastave bit će u utorak, 6. rujna 2022. u 11,00 sati ili u 14,00 sati.

Privremeni raspored nastave solfeggia bit će objavljen na oglasnoj ploči u Školi i na službenoj stranici Škole. Privremeni raspored će se vjerojatno mijenjati, a to ovisi o rasporedima ostalih škola koje učenici pohađaju te o njihovoj mogućnosti dolaska na nastavu u našoj Školi.
Učenici-putnici privremeni raspored solfeggia mogu saznati i putem telefona: 044/601-299.
ravnateljica, Dunja Uroić, prof.

Obavijest - PREUZMI

Ažurirano Petak, 02 Rujan 2022 11:35

Hitovi: 410

Upisi u Glazbenu školu 2022./2023.

uspisi-2022-2023

Ažurirano Utorak, 14 Lipanj 2022 06:49

Hitovi: 534

Završen eTwinning projekt Ethno

Bliži se kraj školske godine pa učenici rade zadnje aktivnosti u sklopu projekata u kojima su sudjelovali.
Za učenike Glazbene škole u Novskoj, programa osnovne glazbene škole, završen je projekt Ethno. Sa svojim partnerima iz Slovačke, Poljske i Hrvatske provodili su razne aktivnosti kojima su istraživali tradicijsku glazbu svoga kraja te drugih partnerskih zemalja. Učenici su učili tradicijske pjesme i plesove, likovno se izražavali slikajući motive narodnih nošnji te uz pomoć digitalnih alata učili o tradicijskim običajima.
Rezultat ovoga projekta je virtualna priredba koju možete pogledati ovdje 

Hvala svim učenicima na sudjelovanju!

Ažurirano Ponedjeljak, 16 Svibanj 2022 05:53

Hitovi: 444

Učenici istražili glazbene dive

U sklopu eTwining projekta Great women in music učenici koji polaze srednjoškolski program Glazbene škole u Novskoj trebali su izabrati i istražiti jednu nacionalnu i jednu internacionalnu glazbenicu. Za svoje istraživanje izabrali su hrvatsku pjevačicu Josipu Lisac i američku violinisticu Hilary Hahn.
Pretražujući internet posjetili su njihove web stranice te profile na društvenim mrežama (Facebook, Instragram) i saznali osnovne informacije, ali i zanimljivosti o njihovom životu i radu. Kakvu glazbu stvaraju potražili su na Youtubeu. Učenici su radili u grupama, a rezultate svojeg istraživanja upisali u zajedničku fotoknjigu koristeći digitalni alat Canva.

Kako je sve na kraju ispalo možete pogledati na sljedećoj poveznici

Ažurirano Ponedjeljak, 02 Svibanj 2022 16:29

Hitovi: 441

Suradnja s Osnovnom školom Ludina

Učenici Glazbene škole u Novskoj i dalje provode razne aktivnosti u sklopu eTwinning projekta “Ethno” pa su tako ovaj mjesec ostvarili suradnju s Osnovnom školom Ludina, partnerom na projektu. Prvo su istražili tradiciju svoga novljanskoga kraja - nošnje, glazbala, plesa. Rezultate istraživanja bilježili su u digitalnu bilježnicu koju možete pogledati ovdje

Naučili su pjevati i plesati tradicijsku pjesmu “Lijepa Kata” iz novljanskoga kraja kojom su se predstavili ostalim partnerima u projektu. Pjesmu možete poslušati putem ove poveznice.

Da bi bolje upoznali moslavački kraj svojih partnera iz OŠ Ludina, gledali su tradicijsku glazbu Moslavine (pjesme, plesove, glazbala), naučili pjevati i plesati tradicijsku pjesmu “Ja posijah repu” i odigrali zajednički kviz. Kako je prošlo upoznavanje putem videokonferencije pogledajte ovdje.

Ažurirano Srijeda, 23 Ožujak 2022 08:22

Hitovi: 483

Svjetski dan školske igre 2022.

(Global School Play Day) #GSDP2022

Dan svijesti o važnosti redovite, nestrukturirane igre za najbolji razvoj djece!

Godine 2015. mala skupina od šest odgajatelja poduzela je akciju i osmislila Globalni školski dan igre zbog zabrinutosti da odrasli i tehnologija zadiru u vrijeme za igru djece. Škole ukidaju pauze. Učitelji zadaju sve više domaćih zadaća. Roditelji planiraju svaku minutu dana za svoju djecu. Mala djeca su postala ovisna o svojim uređajima. Sve veća tjeskoba i stres.

Dan školske igre

Tim GSPD-a bio je prisiljen poduzeti akciju nakon što je vidio učinke u svojim školama i nakon što je čuo TEDx govor dr. Petera Graya. U svom govoru argumentira da današnja djeca gube mnogo više od vremena za igru i iz toga se rodila ideja za osvještavanje ovog problema. Prve godine Globalnog dana igre u školi 4. veljače 2015., preko 65 000 djece sudjelovalo je u prvom Globalnom školskom danu igre. Škole iz cijelog svijeta udružile su se kako bi poručile: "Nestrukturirana igra je vitalni dio pravilnog razvoja djeteta!"

GSPD2022

Nestrukturirana igra je slobodna igra oslobođena od bilo kakvih ciljeva, pravila ili očekivanja. U nestrukturiranoj igri jedini gospodar je dječja mašta, a mogućnosti su neograničene. Slobodna, nestrukturirana igra djeci omogućava da se izraze na način na koji to ne mogu u svakodnevnom životu. Pruža im i mogućnost da isprobavaju nove stvari bez pritiska da moraju biti odmah i uspješni u njima. U slobodnoj igri dijete ima mogućnost učiti o sebi i vidjeti što mu dobro ide i što želi. Dijete koje je slobodno da istražuje i otkriva, s vremenom će doći i do toga koji su uistinu njegovi interesi, želje i talenti. A to je jako važno za uspješan i sretan život. (preuzeto s https://lafaboo.com/blog/nestrukturirana-igra-i-zasto-je-dobra-za-vase-dijete-31/ )

IMG 20220202 173535

Glazbena škola u Novskoj prvi puta je ove godine obilježila ovaj dan. Sudjelovali su učenici koji pohađaju programe glazbenog vrtića, početničkog solfeggia i osnovne glazbene škole. Poštivali smo osnovne vrijednosti projekta:
• Bez elektronike.
• Odrasli ne organiziraju ništa za učenike.
• Odrasli ne govore učenicima kako se igrati s igračkama/igricama.
• Odrasli se ne miješaju u učenike osim ako ne vide nešto nesigurno.

IMG 20220202 173045

Kako se dio nastave odvijao online, modificirali smo vrijednosti u skladu s mogućnostima:
• Ograničena elektronika.
• Nemojte organizirati, nego zajedno stvarajte ideje.

Koristili smo videopoziv preko aplikacije Teams, a učenici su osmislili igre koje mogu igrati putem videopoziva. Dosjetili su se kako bi igru “Grad, država, rijeka” mogli pretvoriti u “Glazbenik, pjesma, instrument”. Osmislili su i igru “Glazbena pogađalica” u kojoj jedan igrač kaže riječ, a drugi igrač kojeg on izabere otpjeva pjesmu koja sadrži tu riječ.

Više o projektu možete saznati na www.globalschoolplayday.com

Ažurirano Srijeda, 23 Veljača 2022 09:08

Hitovi: 556

Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti 2022.

Kako bi obilježili ovaj dan, koji se održava svake godine 11. veljače, učenici Glazbene škole u Novskoj izradili su plakate značajnih muzikologinja. Na taj način su se pridružili međunarodnom eTwinning događaju koji je organizirala nastavnica Srednje škole Novska Gordana Divić, prof. savjetnik.

međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti eTwinning

U događaju je sudjelovalo preko 250 nastavnika iz cijele Europe. U ovoj aktivnosti radili su u parovima, a koristili su aplikaciju Canva. Svoje radove objedinili su fotoknjigu koju možete pogledati ovdje

Ažurirano Srijeda, 23 Veljača 2022 08:59

Hitovi: 616

Još jedan pobjednički logo

Učenici Glazbene škole u Novskoj koji pohađaju program osnovne glazbene škole ove su se školske godine priključili eTwinning projektu Ethno.
(https://www.glazbena-novska.hr/index.php/home/arhiva-vijesti/212-jos-jedan-etwinning-projekt )

pobjednički logo Ethno

Od početnog upoznavanja s partnerima na početku školske godine, proveli su još nekoliko aktivnosti.

Učenici su izradili svoj prijedlog za logo projekta. Održali smo izbor na razini škole, a u “finale” su ušli radovi učenice Viktorije Koran i učenika Kristiana Mlinara.

Svidnik prezentacija

Od svih pristiglih radova za logo projekta izabran je logo učenika Kristiana Mlinara.

Uoči božićnih blagdana učenici su u samo jednoj probi naučili i odmah snimili tradicijsku pjesmu Slavonije Danak svanu, koledo. POVEZNICA

Svidnik puzzle3

Kako bi bolje upoznali partnere iz Slovačke, njihovo mjesto i tradicijsku kulturu, učenici su provodili zajedničku aktivnost. Pomoću digitalnih alata prevodili su tekst prezentacije o mjestu Svidnik sa slovačkog jezika, slagali slagalicu i crtali uzorke narodnih nošnji te slušali tradicijsku glazbu Slovačke.

Svidnik uzorak4

Čestitamo našim učenicima i profesorici Kristini Lučić Andrijanić, prof. savjetnik na velikom trudu i uspješnoj realizaciji eTwinning projekta!

Ažurirano Ponedjeljak, 07 Veljača 2022 07:54

Hitovi: 518

Još jedan eTwinning projekt

Učenici uključeni u eTwinning projekt Great women in music izabrali su logo za ovaj međunarodni projekt.
Izabran je rad učenika Marina Lagundžije, učenika 2. razreda naše srednje glazbene škole!
Dok su učenici srednje škole uključeni u spomenuti projekt, učenici osnovne škole priključili su se projektu Ethno.
Do sada smo se predstavili projektnim partnerima iz Turske, Slovačke, Poljske i Hrvatske.
U tijeku je aktivnost izrade i izbora rada za logo projekta.

c5968d8e4 opt

U ovom projektu učenici će istraživati tradicijsku glazbu svoga kraja. Uz pomoć dostupne tehnologije i digitalnih alata napraviti će kolekciju radova te prezentirati različite plesove, pjesme i tradicijske igre svojeg kraja. Učenici će se i likovno izražavati, surađivati, istraživati stare običaje te će se poticati njihova stvaralačka kreativnost. Učenici će razmjenjivati svoja iskustva i znanje o tradiciji putem igranja zajedničkih kvizova.

bb79fb0ec opt

Očekivani rezultat je virtualna priredba na You Tube kanalu te javni Twinspace projekta i web stranica projekta.
Ciljevi projekta su poticanje kreativnosti i glazbenog stvaralaštva, aktivno sudjelovanje, socijalizacija, uključivanje učenika s poteškoćama, korelacija s drugim umjetnostima, razvijanje glazbenih afiniteta učenika, razvijanje i poticanje korištenja IKT alata, poticanje na organizirano i smišljeno provođenje slobodnog vremena, prezentiranje istraživačkih projekata, suradničko učenje i razmjena iskustava te predstavljanje aktivnosti partnerskim školama i zajednici.

Ažurirano Srijeda, 15 Prosinac 2021 12:27

Hitovi: 743

Učenici se uključili u eTwinning projekt

Ažurirano Petak, 26 Studeni 2021 14:13

Hitovi: 956

Opširnije:Učenici se uključili u eTwinning projekt

Obavijest o početku nastave 2021./2022.

Dragi učenici i roditelji!

Obavještavamo vas da u ponedjeljak, 6. rujna 2021., počinje nastava koja će se odvijati u dvije smjene.
Dogovor učenika i nastavnika za raspored sati individualne nastave bit će u utorak, 7. rujna 2021. Nastavnici će, u ponedjeljak poslije podne, kontaktirati roditelje učenika putem telefona i javiti im u koje vrijeme će učenik u utorak doći u Školu radi dogovora za raspored individualne nastave. Učenici će tada dobiti i ostale važne informacije vezane uz rad Škole.

Pri ulasku u Školu i kretanju po zajedničkim prostorijama učenici moraju imati maske.

Privremeni raspored nastave solfeggia, kao i upute vezane uz održavanje grupne nastave u Školi, bit će objavljeni na oglasnoj ploči u Školi i na službenoj stranici Škole. Nastavni sat trajat će 45 minuta, a između dolaska sljedećeg razreda bit će ostavljeno vrijeme za dezinfekciju učionica. Privremeni raspored će se vjerojatno mijenjati, a to ovisi o rasporedima ostalih škola koje učenici pohađaju te o njihovoj mogućnosti dolaska na nastavu u našoj Školi. Učenici-putnici privremeni raspored solfeggia mogu saznati i putem telefona: 044/601-299.

Za ulaz i izlaz iz Škole koristit će se isključivo glavni ulaz. Učenici će imati obvezu dezinfekcije ruku i potplata na ulazu.

Putnici putuju uobičajenim javnim prijevozom poštujući sve propisane mjere.

Učenici individualne nastave će imati svoju učionicu, ovisno o temeljnom predmetu, a popis učionica i nastavnika koji će biti u njima bit će objavljen u ponedjeljak, 6. rujna 2021.
Također, nastava solfeggia i ostalih teorijskih predmeta odvijat će se uvijek u istoj učionici.

Sve ostale potrebne informacije dobit ćete na vrijeme, stoga vas molimo da pratite službenu stranicu škole i ostale komunikacijske kanale.

Molimo vas za strpljenje i razumijevanje!
ravnateljica, Dunja Uroić, prof.

Ažurirano Petak, 03 Rujan 2021 10:59

Hitovi: 1012

Upisi u Glazbenu školu - jesenski rok

241322223 1203229066837938 9049585177766914558 n

Ažurirano Petak, 05 Studeni 2021 13:22

Hitovi: 702

Upisi 2021. / 2022.

plakat-upisi-2021

Prijavnica za glazbeni vrtić ili početnički solffeggio

Prijavnica za 1. razred osnovne glazbene škole

Ažurirano Ponedjeljak, 24 Svibanj 2021 15:33

Hitovi: 769

Učenici se uključili u eTwinning projekt

tvining-logo

Učenici Glazbene škole u Novskoj su se po prvi puta uključili u eTwinning projekt. Ove godine u cijeloj Europi slavi se 250 godina od rođenja skladatelja Ludwiga van Beethovena, a naša Škola sudjeluje u obilježavanju ove velike obljetnice putem eTwinning projekta Happy Birthday, Beethoven! Do sada su se učenici na TwinSpaceu predstavili projektnim partnerima iz Hrvatske, Portugala, Albanije, Italije, Bosne i Hercegovine, Turske, Poljske, Sjeverne Makedonije, Španjolske i Gruzije.

Ažurirano Petak, 26 Studeni 2021 13:28

Hitovi: 1332

Opširnije:Učenici se uključili u eTwinning projekt

Detaljne upute o održavanju nastave

Tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19)
nastava će se u Školi odvijati na sljedeći način:

Ažurirano Utorak, 08 Rujan 2020 07:20

Hitovi: 1101

Opširnije:Detaljne upute o održavanju nastave

Upis učenika - JESENSKI ROK

118761150 947117172449130 4375799424508337412 o

Ažurirano Srijeda, 02 Rujan 2020 08:42

Hitovi: 1283

Obavijest o početku nastave

Obavještavamo vas da u ponedjeljak, 7. rujna 2020., počinje nastava koja će se, zbog nastale epidemiološke situacije i na osnovi dobivenih preporuka, odvijati u dvije smjene.
Dogovor učenika i nastavnika za raspored sati individualne nastave bit će u utorak, 8. rujna 2020.

Ažurirano Srijeda, 02 Rujan 2020 08:39

Hitovi: 1593

Opširnije:Obavijest o početku nastave

Obavijest o podjeli svjedodžbi i upisi

Obavještavaju se učenici i roditelji da će se podjela svjedodžbi i upis u sljedeću školsku godinu održati u ponedjeljak, 6. srpnja 2020. i u utorak, 7. srpnja 2020. prema sljedećem rasporedu.

Ažurirano Utorak, 30 Lipanj 2020 15:53

Hitovi: 1367

Opširnije:Obavijest o podjeli svjedodžbi i upisi

Upis učenika 2020./2021.

Upis glazbena 2020-outline

Ažurirano Ponedjeljak, 08 Lipanj 2020 18:18

Hitovi: 1375

Odluka o obavljanju rada od kuće

Odluku možete preuzeti ovdje

Ažurirano Subota, 21 Ožujak 2020 19:12

Hitovi: 1312

Obavijest učenicima i roditeljima o nastavi na daljinu

Obavijesti možete preuzeti ovdje

Ažurirano Utorak, 17 Ožujak 2020 14:35

Hitovi: 1210

Obavijest kandidatima o testiranju za profesora harmonike i gitare

Obavijest o testiranju možete preuzeti ovdje

Ažurirano Utorak, 29 Listopad 2019 20:30

Hitovi: 2360

Obavijest kandidatima o testiranju za profesora tambure

Obavijest možete preuzeti ovdje

Note

Ažurirano Utorak, 29 Listopad 2019 20:14

Hitovi: 1273

Štrajk - obavijest

Obavijest – 2. dan štrajka 17. 10. 2019.

Poštovani roditelji!

Poslodavcu je najavljen nastavak štrajka koji će se održati sutra, u četvrtak, 17. listopada 2019. godine s početkom u 8,00 sati.

Škola će biti otvorena u sjedištu Škole. Svi učenici koji dođu u Školu bit će zbrinuti uz organizirano dežurstvo za prihvat i brigu o učenicima. 

Kontakt osoba kojoj se možete obratiti za informacije je ravnateljica Dunja Uroić (e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. "> Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. : broj mobitela: 099/805 6895)

S poštovanjem, 

ravnateljica 

Dunja Uroić, prof.

Ažurirano Srijeda, 16 Listopad 2019 20:27

Hitovi: 1274

Upisi 2019./2020.

Upis - template

Ažurirano Srijeda, 29 Svibanj 2019 07:53

Hitovi: 1622

Koncert - zagrebački gitarski trio

Zagrebački gitarski trio - koncert

Ažurirano Petak, 15 Ožujak 2019 09:10

Hitovi: 1572

Koncerti povodom Dana škole

Dan škole 2019 plakat

Ažurirano Petak, 15 Ožujak 2019 09:09

Hitovi: 1562

Glazbena škola u Novskoj ponovno domaćin Hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa za disciplinu glasovir

Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga djeluje kao udruga od davne 1950. godine, a 1965. utemeljeno je natjecanje učenika i studenata glazbenih i plesnih škola radi otkrivanja, praćenja i usmjerivanja mladih nadarenih glazbenika i plesača u daljnjem školovanju.

Nema trenutnih obavijesti

Trenutno nema novosti. Navratite malo kasnije :)

Ažurirano Četvrtak, 27 Prosinac 2018 13:42

Hitovi: 1765

Musical Grease

image005

Ažurirano Petak, 24 Kolovoz 2018 09:56

Hitovi: 1771