Glazbena škola u Novskoj

Switch to desktop Register Login

PETRIT ÇEKU (gitara): Koncert i majstorska radionica

<

Glazbena škola u Novskoj Vas poziva 21. siječnja (utorak) 2014. godine na koncert i majstorsku radionicu Petrita Çekua.

Majstorska radionica će se održati od 11,00 do 17,00 sati a koncert u 19,00 sati.

Koncertna dvorana glazbene škole u Novskoj

- ulaz slobodan -

Na programu:

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
(Obrada: Valter Dešpalj)
4. Suita za violončelo BWV 1010
Prélude
Allemande
Courante
Sarabande
Bourrée I, II
Gigue

Dionisio Aguado (1784-1849)
Fandango Variado, op. 16

****

William Walton
Pet bagatela
Allegro
Lento, tempo di valse
Alla cubana
Sempre espressivo
Presto con slancio

Joaquín Rodrigo (1901-1999)
Tres piezas españolas
Fandango
Passacaglia
Zapateado

Agustín Barrios (1885-1944)
Un sueño en la Floresta


BIOGRAFIJA

Petrit Çeku (Prizren, 1985.) u rodnom je gradu počeo svoje glazbeno školovanje u klasi profesora Luana Sapunxhije. Godine 2002. dolazi u Zagreb da bi nastavio obrazovanje u klasi prof. Xhevdeta Sahatxhije. Diplomirao je 2008. na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi prof. Darka Petrinjaka i usavršao kod Manuela Barrueca pored konzervatorija Peabody u Baltimoreu, SAD.

Dobitnik je 9 prvih nagrada na međunarodnim gitarističkim natjecanjima poput Anna Amalia u Weimaru (Njemačka), Andrés Segovia u Velbertu (Njemačka), Schadt u Allentownu (SAD), Michele Pittaluga u Alessandriji (Italija) te natjecanja Christopher Parkening u Malibuu (SAD) . Njegova prva i studijska ploča izdana je u rujnu 2008 za američku diskografsku kucu Naxos.  

Petrit Çeku je dobitnik godišnjih nagrada Ivo Vuljević (2005.) koju dodjeljuje Hrvatska glazbena mladež i Mladi glazbenik godine (2008.), koju dodjeljuje Zagrebačka filharmonija i Hrvatska poštanska banka, te natjecanja Ferdo Livadić (2005.) koja se odrzava u sklopu festivala Samoborska glazbena jesen. Nastupao je diljem Europe i Sjeverne amerike sa solističkim recitalima, u komornim sastavima ili kao solist u pratnji simfonijskih orkestara poput Simfonijskog orkestra Allentowna, Simfonijskog orkestra Baltimorea, Komornog orkestra Češke filharmonije, Orkestra državnog hermitaža St. Petersbuga, Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra Albanske radiotelevizije, Kosovoske filharmonije, i dr.

Petrit Çeku svira na gitari američkog graditelja Rossa Gutmeiera.